- inte sommar utan höst!

Jag kan verkligen inte påstå att de är sommar ute, de är ju svinkallt när de blåser storm! Puh ..

Nu ligger våran lille prins och sover, snart kommer Lisa hit (2år)jag ska passa henne så att hennes mamma & Pappa kan fixa de sista hemma, dom håller på o renoverar sitt hus. Nu har dom bara köket kvar, de är de sista!
Lisa bara älskar Filip, i början kändes de verkligen jobbigt, för hon va så "på" och visste inte riktigt hur hon skulle hantera honom. Så hon va väl hårhänt, men gud vilken skillnad de har blivit. Hon är hur duktig som helst :) ..
Innan Filip föddes så va Lisa allas "gullunge" , även min o Linus. Men allt ändare karaktär såklart när Filip föddes, så hon kändes väl sig lite undan skuffad. Men som sagt, de har blivit mycket bättre nu! :)

Igår va Jessica här en stund, hon kom efter att jag vart o handlat. Alltid Lika trevligt. Får se, hon kanske kommer idag också :)

Jag skulle bara slänga in ett snabbt inlägg, jag hade tänkt jag skulle dammsuga innan Lisa kommer.. Sen kanske jag hnner hänga upp en maskin tvätt .. (peppa peppa på att jag inte gjort bort mig) ..

Jag skriver kanske mer sen!
Vad ska ni göra idag?!

- Förflyttning

Jag flyttar med min förlossningsberättelse från den andra bloggen ! :)

Okej, nu ska jag försöka få ihop min berättelse så gott det går! :)

100909:
Kl 21 ungefär började mina värkar. Vi hade kört Linus lillebror till en fest. Och jag stog o pratade med lite kompisr. Då jag plötsligt kände hur det började värka i ryggen. (vilket jag trodde berodde på att jag och Jessica hade varit ute o gått långpromenad dagen innan).

Vi åkte hem, jag la mig i sängen o kollade på tv, och värkarna höll i sig. Jag var bombsäker på att det bara va "förvärkar". Linus fick åka iväg sen igen för o hämta hans lillebror från festen igen o köra hem honom.
När han kom hem så frågade han om värkarna fortfarande höll i sig, och de gjorde dom ju såklart! Jag började klocka dom o dom kom med 6 min mellanrum hela natten, vilket resulterade i ingen sömn.

100410:
På morgonen runt 07 ungefär gick jag o ställde mig i duschen. Duschade slut allt varmvatten. Gick sedan upp, värmde min vetepåse igen (hade haft den hela natten också).
Jag la mig på soffan, jag va skittrött efter att ha varit vaken hela dagen innan och natten då.
Såg att min syster va vaken, pratade lite med henne i tele.

sen gick jag in o la mig en stund bredvid Linus. Sen gick vi upp båda 2. Min svärmor kom upp en sväng också.
Vi satte in bilbarnstolen i bilen o packade de sista som skulle med i min väska. Ringde förlossningen som sa att jag kunde komma in. Men då ville jag inte åka in riktigt än.
Sen åkte vi ner till svärmor o åt lunch. Värkarna höll i sig, Linus spelade "wii" med sin lillebror o jag traskade runt.

Vid 14.30 ungefär så bestämde vi oss för o åka in till förlossningen för en undersökning. I Bilen upp till Borås blev värkarna starkare, men fortfarande så jag höll ut.
Kom in till förlossningen o dom undersökte mig, jag var öppen 5cm.
- jag går o fixar ett rum till dig, för du ville väl ha bad? Sa min BM väääänligt.

Då förstog vi, det är dags, vi ska bli föräldrar.
Jag sattes med CTG o värkarna blev starkare.
16.15 kom jag till mitt rum.
16.30 la jag mig i badet.
Där under så fick jag en bricka med saft, nyponsoppa och vatten.
Sen kom min bm o frågade om jag ville ha lustgas, vilket jag kände att jag forfarande inte behövde, men hon tjatade så otroligt så jag tog de.

17.30 gick jag upp ur badet.
Något stund efter fick jag 2 krystvärkar så jag gick upp ur badet, o skulle försöka ta mig till sängen.
"antingen så skiter jag på mig, eller också så föder jag här o nu" va min kommentar ståendes utanför badkaret. Min bm försökte med att
"gå till sängen så fort värken är slut, du kan vara fullt öppen".
Lättare sagt än gjort. Men till sängen kom jag, fullt öppen, tåg hål på fosterhinnorna så vattnet gick.

O Där kom han, våran efterlängtade o helt underbara lille Filip, 100410 17:52, 3230g till sina 50cm.

Allt gick superbra o jättefort :)
berättelsen blev lite kladdig oså, men nu har ni iaf fått en liten inblick i våran upplevese. Han är den underbaraste o snällaste lille pojk man kan ha!

Att föda barn va de häftigaste jag någonsin gjort, de gjorde verkligen inte så ont som folk vill få de till! De va en häftig smärta, och vilket lyckorus man kan få, absolut! De ska jag göra om, för Filip ska få syskon. Inte just nu, men inom en snar framtid hoppas jag! Eller, minst två år kvar, vi ska njuta av Filip lääänge! <3

- Trött eller inte?

Igår va hela familjen rätt så trötta, Linus somnade runt 8, jag gick ut på en kvällsrunda med Filip, han stensomnade han också. När vi kom tillbaka så tog jag in honom i vagnen, sen tog jag datan och satte mig framför TV.n samtidigt som jag plugga körkortsteori.. Efter nästan 2 timmar jag gick upp för o lägga mig.
Kunde ju verkligen inte somna, så jag läste lite i körkortsboken. Filip vaknade halv tolv, dags för mat, sen somnade vi igen. Sen vaknade den lille skrutten kl 3 o va typ helt klarvaken. Men efter någon timme så somnade han om igen.. Han har sovit väldigt oroligt i natt. De har aldrig hänt innan. Men de är väl hans tänder som retas med honom :/
Just nu ligger han bredvid mig och sparkar på mig. Han vaknade för en stund sen efter att ha tagit powernap. Jag hann dammsuga, de kan jag i o för sig göra när han är vaken också, men varför inte passa på?

Igår kom Linus bror hit upp och vi staplade ved så jag vet inte vad, herregud vad ved vi har, o allt är ändå inte upp staplat, vi får se om han kommer idag så vi kan göra de sista. Jessica kom igår också. Hon satt mest och gosade med Filip.. Sen kom Linus hem, mer än så hände de väl inte!
Jag kommer snart tillbaka, lilleman är hungrig!
Jag tog datan o la mig i sängen samtidigt som jag matar honom. Stackarn är jättetrött ..
Han somnar nog snart igen. Jag tänkte jag skulle ta fram lite mat, de får bli grillat idag. Mums!

Förresten, efter mammaträffen i måndags (vi träffades i Kinna och tog en fika, sen köpte vi kläder till dom små) va där nere i 5 timmar, mysigt! När jag kom hem skar jag upp hela min knoge på ett söndrigt glas, blodet forsade, och djupt blev de, men jag ville inte åka i o sy de, så jag bad svärmor komma upp o plåstra om mig, ho satte på stygntejp o ett vitt plåster över de, så de bli nog bra!

Jag skulle lagt över bilder från kameran och telefonen här om dagen, men något krånglade så jag gav upp! Bilder kommer, promise!!

Tycker ni är dåliga på o kommentera?! Släng in en kommentar när ni läser.
Vad vill ni läsa om? Och hur vill ni att bloggen ska vara?

Bilder vet jag att jag är dålig på, men de kommer, ha tålamod! ; )

- Frågor

Jag snodde dessa från en annan mammabloggare :)

Vad heter ditt barn?
Filip Noel Persson

När var du beräknad att föda?
14e April

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, fyra dagar tidig. 10onde April

Hur stor var barnet vid födseln?
50cm 3230g

Hur lång tid tog förlossningen?
Från det att vi kom in: knappt 3 timmar

Tog du någon smärtlindring?
Bad / lustgas

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja

Var barnet planerat?
Ja

Tog ni reda på könet?
Nej

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Vi va hela tiden supersäkra på att de va en pojk.

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
Max 2 månader från de att jag slutade med P-Piller

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Lite si och så med de. Vi hade alternativ. Men när han kom ut bestämde vi med en gång.

Hade du en svår graviditet:
Nej. Verkligen inte!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Ja, absolut! Finns inget underbarare

Har du fått några bristningar?
Ja, dom dök upp efter förlossningen!

Var du nervös inför förlossningen?
Nej, verkligen inte! Finns inget o vara nervös över.

Hade du några cravings?
Ja! Mat, och apelsin.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
7 veckortror jag!

Hur mycket gick du upp i vikt?
20 kg på bara magen! ;)

Hur länge ammade du?
Jag ammar honom fortfarande, han är ju bara 3 månader!

Vem är barnet mest lik?
Vi har fått höra att han är mest lik Linus (en kopia tycker jag) .. Vissa tycker han är dunderlik mig :)

Vad är det bästa med att ha barn?
Finns inget som inte är bra!

Vad är det sämsta med att ha barn?
Man oroar sig för precis allt.. Även om man vet att fallet inte är så illa!

Är ditt barn döpt?
Nej, men han ska snart döpas.

Hur gammal är barnet nu?
3 månader (lite mer)

Jag tror jag får ta Filip nu, han ligger här bredvid mig o gnäller, skriver mer sen :)

- Regn

Kul o vakna upp idag o regnet bara öser ner .. Inte speciellt! Så idag får de bli en mysig dag hemma med familjen, när Linus kommer hem vill säga då. Han är iväg och jobbar en stund. Hemma hos sin arbetskamrat. Får bli lite film, god mat o bara mys!
Tvättmaskinen äter för fullt just nu, när den är klar ska jag mata torkställningen med våt tvätt, så är den också mätt. Filip ligger här bredvid mig och har precis vaknat. Jag har vart vaken sen 8. Jag kan inte för mitt liv begripa varför jag inte sover när han ändå gör de?!

Igår va vi ju som sagt hos Josefin & Maja, gud va mysigt vi hade de. Jennifer & Jamie, Madde & Stina va också med som sällskap, vi satt ute på deras altan och fikade, pratade, skrattade o hade de allmänt trevligt. Mot eftermiddagen så bestämde vi oss för o gå och äta på pizzerian .. Så de gjorde vi. De va gott o få i sig lite mat efter att man bara ätit massa onyttigt. Men jag älskar onyttigt o jag va nog inte ensam om de i gårdagens sällskap :)
Linda & Keven kom aldrig, de uppstod lite problem. Men vi hade de fruktansvärt trevligt.
När vi kom hem va vi helt slut. Jag badade Filip o sen va de på med pyjamasen. Så fick han mat, samtidigt som han åt, så somnade både jag & Linus, och även Filip. Och då va inte klockan mer än 8 kanske. Sen sov vi hela natten. De va underbart skönt! Snacka om att man är utvilad idag.
Jag har aldrig vart med om att Filip plaskat så mycket i badet som han gjorde igår, bena gick som jag vet inte vad. och mamman blev pisseblöt, men lika glad va jag för de ! :)

Nu hade jag tänkt ge Filip en ny blöja och byta pyjamasen mot kläder, sen får vi se vad vi hittar på innan Linus kommer hem.

Vad ska ni göra idag? Och vad har eran helg erbjudit?

Jag ska försök lägga in bilder från Kameran/telefonen idag också, jag är så förbannat dålig på de. Sålänge bjuder jag på en bild ni säkert sett innan! :)


Våran lilla sokkis, han tycker nog de är lite ljust ute, med tanke på minen :)

- INTE okej!

Idag ska ju jag & Filip som sagt åka till Josefin & lilla Maja, vi bjöd in lite fler mammor. Madde & Stina, Jennifer & Jamie, oså kanske Linda & Keven kommer, vilket hade varit väldigt trevligt ..

Linus är och jobbar nu. Klockan halv elva ungefär kommer han och hämtar oss, så bär de av till Björketorp. Detta ska bli superkul verkligen ! :)

Va ju på kalas igår, hos Jessica, vi firade ju våran bror Mathias på hans 16-års dag. Vi gjorde ett eget födelsedagskort, de är ju roligast så. Han visste ju inte om de där med piercingen. TRODDE VI!
I kortet skrev vi
- Du ska infinna dig på Lilla drottningsgatan 3. 31/7 11.30 .. Han bara log mot oss och sa, "vart ligger denna gatan då? göteborg de vet jag, men vart?" Och då fick han till svar av oss, de får du ta reda på själv :) Men du måste vara där den tiden. Får se om han dyker upp då :) .. Barbarella heter stället han ska göra de på, vi har hört att dom är bra där, någon som piercat sig där?
Tårtan va supergod verkligen. Dom hade hällt i blå karamellfärg i grädden. Så va de jordgubbar, maräng, chokladblad, banan o marsansås på.. Ja, ni hör ju bara hur god den låter. Och de va den också!

Filip sover fortfarande, varför gör inte jag det? Varför vaknar jag innan honom.. Men jag tänkte att jag ska börja fixa i ordning mig. Så är jag klar, sen är de bara skrutten kvar, sen åker vi :D .. Ska bli roligt som sagt!

Igår klippte Linus gräset här hemma, han åkte runt på gräsklipparen. Han vet hur j*vla rädd jag är för ormar, men han hade sett en ganska str huggorm intill vårat lilla "gästhus" (fast vi använder de inte som gästhus).. Två gånger såg han den där. Jag blir livrädd.. Seriöst så vågar jag knappt gå ut :O Inte okej!

Oj. Klockan är 09.05 .. Ska vara i Björketorp om 2 timmar, jag kanske ska börja göra mig i ordning. :)

Förlåt att jag är så kass på o lägga upp bilder, men jag är så dryg på o lägga över dom från kameran/telefonen till datan.. Ska bättra mig. För bloggen blir ju så mycker roligare med bilder!

- God morgon

Nu har vi vaknat, gjort oss i ordning för att åka o handla mat in för veckan som kommer!
Jag är nog en konstig människa, jag tycker de är roligt o handla mat, haha! :)
Filip ligger i sitt babygym o leker. Och jag tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg :)
Jag såg innan, Filip vänder sig o flyttar sig hela tiden nu, speciellt i sitt gym. Jag lämnade honom på ett sätt, när jag kom tillbaka låg han inte alls på samma ställe o på ett helt annat sätt, va roligt o se. Men fort går de, snart kan man inte lämna honom utan uppsikt ! :P

Igår hade vi bara en lugn hemmakväll. Jag gjorde pannkakor som vi åt när Linus kom hem från jobbet, sen kom hans bror Anton och vi staplade lite av den otroligt stora vedhögen. Vi fick gjort mycket, men mycket är de kvar ! Puh, o mitt upp i detta är de ett mega getingbo i högen. Mindre roligt!
Filip va vaken mesta dels av kvällen, som gick jag ut på en liten kvällsrunda med honom i vagnen, de tog 3 röda, sen somnade han! Och där sov han enda till kl 4 imorse. Han sover så otroligt gott i sin vagn. Kanske ska ha han sovandes för sig själv, han verkar ju sova bättre då. Sen vaknade han för mat. Jag hämtade honom. Matade honom, sen gick jag o Linus upp ihop och fixade hans mat och kaffe till jobbet. Sen åkte han o jag gick o la mig en stund till! Sen gick jag upp halv nio. Filip sov vidare.
Så snart ska jag åka och hämta ut ett paket i Älekulla. Kläder från HM. Gillar de!
Sen åker vi och handlar i kinna!

Imorgon bär de av till Björketorp där vi ska umgås med Josefin och Maja hela dagen. Bara vara, äta lite gott och så. Hoppas på att de kommer fler mammor!

Ikväll ska vi åka till Jessica och Emil, min lillebror är där, han fyller 16 idag. Så ska fira honom lite. Alla syskonen har lagt ihop till en present till honom. Han ville ha EN sak. O de fick de bli. Piercing i tungan. Han har precis tatuerat sig också. Lille du!

Vi hörs sen.

- Hej

Jaha, då har jag hamnat här igen. Jag blev lite smått irriterad på blogspot då jag inte fick i ordning på designen !! Verkar lite lättare här faktiskt.. Får se, jag kan hamnar tillbaka på den andra bloggen igen eftersom de är där jag har skrivit allt .. Från de att Filip föddes.

Skriver om min vardag som sambo, förlovad med Linus. Och såklart min mammaroll till våran underbara son Filip. Alla är välkomna att läsa. Men massa omogna o onödiga kommentarer orkar jag inte med!

Kommer väl lägga in en del bilder om våran vardag oså.
Vill ni läsa mer om mig, så kan ni kika tillbaka till:
NathaliieBy.blogspot.com



Nu ska jag iallafall göra pannkakor, Linus kommer snart hem, Filip ligger i sitt babygym o fantiserar. Han är för söt! Men jag kanske skriver mer sen, annars skriver jag imorgon!

Filip, en otroligt varm dag.

RSS 2.0